Ben je ouder dan 18?

Bij het gebruik van de site ga je akkoord met onze privacy policy/By entering this site you agree to our Privacy Policy
We verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken.

Bodega Mas Gusó

Over het wijnhuis ...

Een ideale plek voor een bodega

Mas Gusó werd in 1564 gebouwd en stond toen bekend als Mas Perandreu. Aan het eind van de zeventiende eeuw trouwde een afstammeling van de familie, Antiga Perandreu, met de uit Girona afkomstige koopman Miquel Massana. In de eerste helft van de achttiende eeuw verenigde deze familie zich met de familie Fages uit Figueres, die verwant was aan de erkende schrijver uit de Empordà Fages de Climent. Om die reden stond de boerenhoeve destijds bekend als Can Fages. In de loop van de negentiende eeuw maakte de boerderij deel uit van het erfgoed van deze uit Figueres afkomstige familie tot dat Rossend Janer het verkreeg.

Sinds jaar en dag zijn de landerijen die de boerenhoeve omgeven gebruikt als boomgaarden. Nadat de familie zich jarenlang uitsluitend bezighield met het boerenbedrijf, besloot zij in de jaren ’80 een andere wending aan de activiteit te geven.  De ligging, de natuurlijke omgeving en de ruimte waarover Mas Gusó beschikt, maakte van deze boerderij een ideale plek om er de huidige activiteit als bodega tot ontwikkeling te brengen. Na een periode van verbouwingen en aanpassingen om de verschillende ruimtes uit te breiden en in orde te maken, biedt Mas Gusó nu een unieke bezigheid in de omgeving waar zij zich bevindt.

Heerlijk eten en een prachtige bodega