Ben je ouder dan 18?

Bij het gebruik van de site ga je akkoord met onze privacy policy/By entering this site you agree to our Privacy Policy
We verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken.

Bodegas Bellod

Over het wijnhuis ...

Een echt familiebedrijf

In 1943 sticht Josep Bellod het familiebedrijf Bodegas Bellod. In de begin jaren hield Josep Bellod zich bezig met het selecteren van de best producerende wijngebieden en druiven geteeld in Spanje. Naar mate de tijd verstreek ging Bodegas Bellod ook over tot het bottelen van wijn om de consument te bedienen.

Door het vertrouwen van de consument en de ervaring door de jaren heen, is Bodegas Bellod een innovatief project in het gebied Conca de Barberà gestart, waar de klimatologische omstandigheden zeer gunstig zijn voor de wijnbouw met als gevolg wijnen van een grote kwaliteit. Traditie en technologie komen samen in het land “Mas del Nen” wat vrij vertaald “Vins d’autor” (auteur van wijnen) betekent.

De toepassing van de huidige techniek in combinatie met de ervaring en traditie – geërfd van de voorouders van Bellod – maken dat de kwaliteit van de wijnen in een stijgende lijn wordt gehandhaafd en de wijnen worden aangeboden met een persoonlijkheid.

Locatie en klimaat

De wijngaard ligt midden in de natuur tussen Solivella en Sarral.De natuurlijke omstandigheden, samen met zijn geschiedenis en tradities, maken het een bevoorrecht gebied voor de teelt van de wijngaard en de uitwerking van uitstekende wijnen en cava’s. Het klimaat is typisch mediterraan, met hete, droge zomers en gematigde winters. Het is een landbouwgebied dat bij uitstek is toegewijd aan de teelt van de wijngaard, waar de eerste stammen uit Frankrijk werden vervoerd door de monniken van de Cister, nieuwkomers in het klooster van Poblet.

Rassen en oogst

Met een oppervlakte van ongeveer 19 hectare hebben de wijngaarden de Muscatdruif uit Alexandrië als hoofdvariëteit. De zwarte Garnacha, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot en Tempranillo maken het assortiment compleet. Er wordt handmatig geoogst om maximaal respect voor de plant te garanderen en een strenge selectie van de druiven uit de wijngaard na te streven.