Ben je ouder dan 18?

Bij het gebruik van de site ga je akkoord met onze privacy policy/By entering this site you agree to our Privacy Policy
We verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken.

Castillo Perelada

Over het wijnhuis ...

Een van de toonaangevende wijnhuizen van de regio

Peralada, een klein dorpje in de noordoostelijke hoek van Catalonië, ligt aan de voet van de Pyreneeën en in de nabijheid van de Middellandse Zee. Naast haar prachtige natuur herbergt het dorp ook het kasteel van Perelada, tevens de thuisbasis van het gelijknamige wijnhuis.

In 1923 werd dit kasteel gekocht door Miguel Mateu. Zijn missie was om de wijnroots van het patrimonium in ere te herstellen. Vandaag de dag combineert Javier Suqué – kleinzoon van de oprichter- deze oude tradities met tal van nieuwe, moderne technieken.

Dit maakt van Castillo Perelada één van de meest toonaangevende wijn- en cavaproducenten van Spanje.

De wijngaarden voor de cava liggen rond het centrum van de cavaproductie, San Sadurni d’Anoia en vallen dus onder de D.O. Penedes. De hoofdvestiging van het cava- en wijnhuis ligt echter niet vlakbij Barcelona, maar veel noordelijker, in Empordá, bij Figueres en de Costa Brava, waar de kunstenaar Salvador Dalí een huis (huizen) en een museum had (en heeft). Dalí was dol op de rosé cava van Castillo Perelada en liet zich er diverse malen mee fotograferen. Gasten die Dali bezochten in zijn huis in Port Lligat werden begroet met een glas Castilla Perelada Rosado.

Een prachtige collectie aan wijnen

Castillo Perelada bezit 150 ha wijngaard in de D.O. Empordà Costa Brava verdeeld over vier terreinen, Pont de Molins, Malaveïna, La Garriga en Garbet. In de ondergrondse kelders van Castillo Perelada worden Franse (Allier en Nevers) en Amerikaanse eikenhouten vaten gebruikt voor de rijping en lagering van de wijnen en cava’s. Castillo Perelada vinos y cavas is – al sinds grootvader Don Miguel Mateu Pla besloot om de wijnactiviteiten nieuw leven in te blazen – een familiebedrijf dat nog immer met veel enthousiasme en vernieuwingszin wordt voortgezet.

Castillo Perelada heeft een prachtig collectie aan wijnen waaronder de Castillo Perelada Finca Espolla, Cava Castillo Perelada Gran Claustro Cuvee Especial Gran Reserva, Castillo Perelada Finca la Garriga Samso en de geweldige Castillo Perelada Finca Malaveïna.