Ben je ouder dan 18?

Bij het gebruik van de site ga je akkoord met onze privacy policy/By entering this site you agree to our Privacy Policy
We verkopen geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is, maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken.
a

Over ons

Even voorstellen

Onderzoek: samen drinken maakt gelukkig

Sharing is caring! Na meerdere vakanties aan de Costa Brava en verliefd te zijn geworden op de lokale wijnen zat er niets anders op dan de familie en vrienden in Nederland enthousiast te maken. Wat bleek? In Nederland was wijn uit Catalonië nog erg onbekend. Zo groeide het gevoel om onze passie te delen. Proef waar wij verliefd op werden! Mijn naam is Annette Merks en ik neem je mee op mijn reis.

Catalaanse Wijn

Spanje kent zoals u weet een warm klimaat, in Catalonië is dat niet anders. Dat Mediterrane klimaat is waarom wij Nederlanders er volop naartoe gaan op vakantie. Wat is dat nou, Catalaanse wijn? Cava kennen we natuurlijk allemaal maar Catalonië heeft zoveel meer te bieden.

Het warme klimaat betekent voor de witte wijnen rijper fruit en meer aroma’s van perzik en exotisch fruit, dan in Franse en Duitse wijn. De rode wijnen hebben body en geven je een heerlijk warm gevoel. Daarnaast zijn Catalaanse wijnmakers ook telkens weer in staat om je compleet te verrassen.

Als één van de meest veelzijdige wijngebieden van Europa is er hier dus voor elk wat wils. Veel spannende lokale druivensoorten aangevuld door de bekende internationale druiven. Wijnhuizen zijn er ook in alle soorten en maten. Wij richten ons echter op kleine familiebedrijven waar de wijnmaker zelf z’n wijn met liefde maakt. Wij kennen de wijnmaker van naam, hebben de wijnen ter plekke geproefd en tot slot, de kwaliteit zit in de fles en nergens anders.

¡Salut!

2014

Begonnen in 2014 maar al sinds 2004 verliefd op Catalonië

Wijnen en Cava’s

De kwaliteitswijnen en -cava’s selecteren en importeren wij zelf direct van de wijnboer, zonder tussenhandel en zijn altijd op zoek naar unieke kleinschalige bodega’s, wijnen met een verhaal. Waarom wijn uit Catalonië? Authentiek en uniek van smaak tegen een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding!

Zie onze wijnselectie!